De genomineerde Wijnvrouwen

Uit de vier verschillende voorrondes komen stuk voor stuk fantastische Wijnvrouwen naar voren. Alle met hun eigen stijl, karakter en achtergrond. Maar een ding hebben ze gemeen; ze maken allemaal de Wijnwereld een stukje mooier.

 

 • Anja Vondenhoff

  Aantal stemmen:544
  Anja Vondenhoff

  Anja Vondenhoff

  Anja Vondenhoff is wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de SommelierOorkonde cursus. Daarbij richtte zij www.wijncampus.nl op, waar belangstellenden en wijnprofessionals vakkennis kunnen opdoen. Na een studie Master of Science in Hospitality Management in Miami en werk bij Marriott en Hilton International, werkte Anja aan De Academie voor Gastronomie waar ze diverse WSET-wijncursussen gaf (Wine and Spirit Education Trust). Inmiddels geeft Anja al twintig jaar wijncursussen, is zij erkend wijndocent en geeft zij les aan de hoogste WSET-opleiding, de Diploma course, voor het onderdeel mousserende wijn. Naast haar liefde voor deze bruisende drank geniet Anja van elke wijn die de mogelijkheid heeft om op fles verder te rijpen en om mooie wijnen te combineren met uiteenlopende gerechten. Vanaf 2017 is Anja voorzitter van de Club of Weinakademiker namens de Benelux en sinds 2018 Certified Sommelier van The Court of Master Sommeliers.
 • Elise Moeskops

  Aantal stemmen:488
  Elise Moeskops

  Elise Moeskops

  Elise Moeskops (1983) komt uit een bourgondisch nest waar haar vader zelf bier brouwde en wijn maakte van druiven uit de tuin. Tijdens haar studie en werk in de horeca ontmoette ze de twee belangrijkste mannen in haar leven: wijnimporteur Hans Bijvoets en chef Rogier van Dam, die later haar geliefde werd. Elise vertelt haar gasten graag over de wijnboeren wiens wijnen ze op de kaart heeft staan. Over hun werk, maar vooral over hun passie om de mooiste wijnen te maken. Elise ziet zichzelf als boodschapper tussen de wijnboer en de gasten in haar restaurant, en is altijd op zoek naar parels uit bijzondere wijnjaren. Het personeel van Lastage noemt haar dan ook liefkozend 'de encyclopedie’.
 • Magda van der Rijst

  Aantal stemmen:513
  Magda van der Rijst

  Magda van der Rijst

  Magda van der Rijst (1957) is neerlandicus, begon haar loopbaan bij een culinair tijdschrift en werkte jaren in de tijdschriftenwereld als redacteur, chef-redactie en formuleontwikkelaar. Sinds 1987 is Magda vinoloog en schrijft zij nu ruim dertig jaar over wijn. Magda reist en proeft veel en publiceert haar ervaringen in magazines als Perswijn, WineLife, Proef! (Gall&Gall) en Allerhande. Regelmatig verschijnt er een wijnboek van haar hand. Om de wijnwereld toegankelijk te maken, ontwikkelt Magda tevens interactief lesmateriaal voor wijncursussen op vier verschillende niveaus, voor verschillende doelgroepen.Naast haar dagelijkse schrijfwerk heeft Magda bestuurlijke taken als voorzitter a.i. van Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), die toezicht houdt op de kwaliteit van wijnexamens in Nederland en is zij secretaris van de examencommissies vinoloog en magister vini. Ook is zij juryvoorzitter van de Scriptieprijs Wijn en van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap 'Beste Sommelier van Nederland’.
 • Tjitske Brouwer

  Aantal stemmen:387
  Tjitske Brouwer

  Tjitske Brouwer

  Tjitske Brouwer MV is samen met haar partner Marc Collard sinds 1986 wijnimporteur en eigenaar van Vinoblesse. Hun slogan: 'de beste wijnen van de beste wijnboeren, zo natuurlijk mogelijk gemaakt’ heeft met de tijd aan betekenis gewonnen. Begin jaren negentig importeerden ze de eerste natuurwijnen. Inmiddels is 90% van het assortiment biologisch. Naast natuurlijk werken in wijngaard en kelder is zuiverheid een belangrijk criterium. De kwaliteit van de wijnkeuze wordt geroemd door de pers. Vinoblesse is twee keer uitgeroepen tot wijnkopers van het jaar. Tjitske haalde in 2007 als eerste vrouw de titel Magister Vini, haar nog altijd veel gelezen afstudeerscriptie gaat over biologische wijn, wat haar de bijnaam: 'Miss Bio’ opleverde. Zij is lid van de adviesraad voor Skal Biocontrole en van het bestuur van de KVNW. In 2008 ontving zij de Franse onderscheiding 'Mérite Agricole’. De belangrijkste inspiratiebronnen voor haar werk zijn het delen van kennis met wijnboeren en liefhebbers, en het vertrouwen dat klanten in de keuzes van Vinoblesse hebben.
Stem op jouw favoriete Wijnvrouw!
*verplichte velden

Bedankt voor uw stem!
U kan maximaal één keer stemmen.
Uw stem is bijgewerkt!
Sponsoren
 • Ayala
 • Gastvrij Rotterdam
 • MissPublicity
 • Wijntheater