De genomineerde Wijnvrouwen

Uit de vier verschillende voorrondes komen stuk voor stuk fantastische Wijnvrouwen naar voren. Alle met hun eigen stijl, karakter en achtergrond. Maar een ding hebben ze gemeen; ze maken allemaal de Wijnwereld een stukje mooier.

 

 • Claudia van Dongen

  Aantal stemmen:544
  Claudia van Dongen

  Claudia van Dongen

  Claudia timmert al sinds 1989 aan de weg als 'wijninspirator’. Haar dagelijkse doel: haar passie overbrengen en anderen wegwijs maken in de uitgebreide wereld van wijn. Daarvoor is zij jaarlijks twee tot drie maanden op reis om inspiratie op te doen, wijnmakers te ontmoeten, wijn in te kopen en om ontwikkelingen in de wijnwereld te volgen. Sinds 2001 organiseert ze wijnstudiereizen binnen Europa voor zowel professionals als liefhebbers. Vanuit haar eigen wijnadviesbureau organiseert Claudia als register wijndocent en register vinoloog cursussen, masterclasses en workshops op alle niveaus. Daarnaast is ze wijntrainer, docent bij de Wijnacademie en sinds vijf jaar ook lid van de landelijke examencommissie van wijnexamens.
 • Elke Wolterink

  Aantal stemmen:488
  Elke Wolterink

  Elke Wolterink

  Van jongs af aan is Elke Wolterink bezig geweest met geuren. Ze verzamelde parfumflesjes en kon blind benoemen welke geuren hierin zaten. Tijdens haar studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag kreeg haar interesse in geuren een andere invulling toen zij steeds meer passie voor wijn ontwikkelde. Na het afronden van deze studie maakte ze van haar passie haar werk als inkoper wine & food bij HEMA. Inmiddels werkt Elke ruim negen jaar bij PLUS, waar zij verantwoordelijk is voor de wijnafdeling. Elke: "Ik ben er trots op dat we voor het negende jaar op rij zijn uitgeroepen tot Beste Wijn Supermarkt. Klanten waarderen het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding, maar zeker ook de deskundigheid van onze wijnadviseurs op de winkelvloer, die allemaal de WSET-opleiding hebben afgerond.” Het doel van Elke is om goede wijn toegankelijk te maken voor een breed publiek. "Daarnaast wil ik klanten inspireren om eens wat anders te proberen”, vertelt ze. "Ik maak me hard voor een breed kwalitatief aanbod, zodat er voor jong tot oud en voor iedere portemonnee heerlijke wijnen te vinden zijn.”
 • Genomineerde #4

  Aantal stemmen:387
  Genomineerde #4

  Genomineerde #4

  Stay tuned!
 • Nadien de Visser

  Aantal stemmen:513
  Nadien de Visser

  Nadien de Visser

  Nadien heeft in 2018 haar vaste baan opgezegd om full-time voor zich zelf te gaan beginnen in de wijnwereld. Ze begon de wijnopleiding WSET en heeft deze ondertussen met succes afgerond. In 2016 startte ze Le Club des Vins waar ze zich verhuurt als tekstschrijfster maar Nadien verkoopt ook vanuit haar fanshop wijnplattegronden, ansichtkaarten met wijnteksten, bijzondere proefboekjes, wijnsweaters en allerlei andere wijn hebbedingen.Tijdens de eerste lockdown bedacht ze le Clubs Academy. Hier worden examentrainingen voor bijna alle SDEN en WSET cursussen aangeboden. Dit is een online leeromgeving waar je veel vragen kunt oefenen. Ze schrijft op freelance basis teksten voor wijnimporteurs en wijnwinkels. Daarnaast startte ze vorig jaar met sommelier Jan -Jaap Altenburg een podcast over wijn, deze heeft al meer dan 80.000 downloads.
Stem op jouw favoriete Wijnvrouw!
*verplichte velden

Bedankt voor uw stem!
U kan maximaal één keer stemmen.
Uw stem is bijgewerkt!
Sponsoren
 • Ayala
 • Gastvrij Rotterdam
 • GoodLIFE radio
 • MissPublicity
 • Wijntheater