De Vakjury

De vakjury bestaat uit de volgende horeca- en wijnprofessionals: 

 • Claudia van Dongen

  Claudia timmert al sinds 1989 aan de weg als 'wijninspirator’. Haar dagelijkse doel: haar passie overbrengen en anderen wegwijs maken in de uitgebreide wereld van wijn. Daarvoor is zij jaarlijks twee tot drie maanden op reis om inspiratie op te doen, wijnmakers te ontmoeten, wijn in te kopen en om ontwikkelingen in de wijnwereld te volgen. Sinds 2001 organiseert ze wijnstudiereizen binnen Europa voor zowel professionals als liefhebbers. Vanuit haar eigen wijnadviesbureau organiseert Claudia als register wijndocent en register vinoloog cursussen, masterclasses en workshops op alle niveaus. Daarnaast is ze wijntrainer, docent bij de Wijnacademie en sinds vijf jaar ook lid van de landelijke examencommissie van wijnexamens. Claudia is hoofd inkoop en product group manager bij Sligro geweest en zet deze ervaring in bij Juichwijnen, een wijnclub waarvan de leden deelgenoot zijn van rechtstreekse inkoop bij wijnproducenten. Begin 2020 heeft ze een wereldwijd B2B-platform gelanceerd, VINEXION genaamd, waar aanbod van producenten en behoeften van wijnimporteurs samen komen.

  Trotse drager van titel Wijnvrouw van het Jaar 2021!

 • Magda van der Rijst

  Magda begon haar loopbaan als voedingsvoorlichter en diëtist en werkte jaren in de tijdschriftenwereld als redacteur, chef-redactie en formuleontwikkelaar. Sinds 1987 is Magda vinoloog en inmiddels schrijft zij al ruim twintig jaar over wijn. Magda reist en proeft veel en publiceert haar ervaringen in magazines als Perswijn, WineLife, Proef! (Gall&Gall) en Allerhande. Regelmatig verschijnt er een wijnboek van haar hand. Om de wijnwereld toegankelijk te maken, schijft Magda tevens interactief lesmateriaal voor wijncursussen op drie verschillende niveaus, voor verschillende doelgroepen. Naast haar dagelijkse schrijfwerk heeft Magda bestuurlijke taken als voorzitter a.i. van Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), dat toezicht houdt op de kwaliteit van wijnexamens in Nederland. Ook is zij juryvoorzitter van de Scriptieprijs Wijn en van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap 'Beste Sommelier van Nederland'.

  Trotse drager van titel Wijnvrouw van het Jaar 2020!

 • Birthe van Meegeren

  Door bijna twintig jaar ervaring als wijnspecialist, vele wijnreizen, intensieve studies en zoveel mogelijk proeven leerde Birthe van Meegeren steeds meer over wijn. Vanaf 2006 werkt ze als wijnspecialiste van Gall & Gall en blijft zij zich continue ontwikkelen in haar vak. Inmiddels is Birthe uitgegroeid tot Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). 

  Trotse drager van titel Wijnvrouw van het Jaar 2019!

 • Barbara Verbeek

  Barbara Verbeek is een duizendpoot. Zij volgde in 2001 met succes de opleidingen Register Vinoloog en daarna opleiding voor gastronoom/sommelier en trok daarna met haar diploma’s de wereld in. Zij bedacht en runde 7 jaar lang Wijnbar aan zee in Zandvoort, organiseert wijnreizen voor grote groepen naar Frankrijk, schrijft blogs en artikelen over wijn voor vakbladen en reist met haar Wijntheater door Nederland. Dit Wijntheater wordt gerund door vrouwen uit de wijnwereld en zij presenteren educatieve shows over wijn, glaswerk, oesters en allerlei culinaire producten. Dit doen zij op horecabeurzen maar ook op festivals. Barbara is presentatrice, bedenker van "Wijnvrouw van het jaar”, reist de wereld rond om mooie wijnverhalen te vinden en is al 5 jaar ambassadrice van glasfabrikant Royal Leerdam. I.s.m. met Royal Leerdam heeft zij de glazenlijn: "The Expert’s Collection” ontworpen: een glazenlijn met 5 verschillende wijnglazen voor 5 type wijn.Vorig jaar zijn daar 2 prachtige wijnkaraffen bijgekomen: de Homme en de Femme met bijbehorende koel en warmte stenen element. 

Sponsoren
 • Gastvrij Rotterdam
 • MissPublicity
 • Royal Leerdam
 • Walraven Sax
 • Wijntheater