De Vakjury

De vakjury bestaat uit de volgende horeca- en wijnprofessionals: 

 • Peter van Houtert

  Peter van Houtert, lid van de Verbunt-familie, is geboren in Nijmegen maar woonachtig in IJsselstein. Naast zijn functie als Managing Director bij Verbunt Verlinden is Peter ook actief voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. Ook vervuld hij de rol als bestuurslid van respectievelijk de Wijnacademie en Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) welke zich o.a. bezig houdt met opleidingsactiviteiten zoals de Nationale Wijndocentendag, e-learning, Stichting Magister Vini, Stichting Drankenexamens Normering en de ScriptiePrijs Wijn.
  De persoonlijke favoriete witte wijn van Peter is de Riesling uit Duitsland en witte Bourgogne. Met rode wijnen gaat zijn voorkeur uit naar Bordeaux, Malbec en de grotere Italiaanse wijnen. Peter reist regelmatig naar verschillende wijnproducenten om de familiebedrijven te controleren op MVO richtlijnen.

 • Magda van der Rijst

  Magda begon haar loopbaan als voedingsvoorlichter en diëtist en werkte jaren in de tijdschriftenwereld als redacteur, chef-redactie en formuleontwikkelaar. Sinds 1987 is Magda vinoloog en inmiddels schrijft zij al ruim twintig jaar over wijn. Magda reist en proeft veel en publiceert haar ervaringen in magazines als Perswijn, WineLife, Proef! (Gall&Gall) en Allerhande. Regelmatig verschijnt er een wijnboek van haar hand. Om de wijnwereld toegankelijk te maken, schijft Magda tevens interactief lesmateriaal voor wijncursussen op drie verschillende niveaus, voor verschillende doelgroepen. Naast haar dagelijkse schrijfwerk heeft Magda bestuurlijke taken als voorzitter a.i. van Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), dat toezicht houdt op de kwaliteit van wijnexamens in Nederland. Ook is zij juryvoorzitter van de Scriptieprijs Wijn en van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap 'Beste Sommelier van Nederland'. En uitaard trotse drager van titel Wijnvrouw van het Jaar 2020.

 • Birthe van Meegeren

  Door bijna twintig jaar ervaring als wijnspecialist, vele wijnreizen, intensieve studies en zoveel mogelijk proeven leerde Birthe van Meegeren steeds meer over wijn. Vanaf 2006 werkt ze als wijnspecialiste van Gall & Gall en blijft zij zich continue ontwikkelen in haar vak. Inmiddels is Birthe uitgegroeid tot Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Trotse drager van titel Wijnvrouw van het Jaar 2019

 • Janny van der Heijden

  Janny van der Heijden heeft als culinair publiciste tientallen kookboeken op haar naam staan, was hoofdredacteur van een tijdschrift over eten en schreef decennia lang een dagelijkse receptencolumn in diverse dagbladen. Bij het grote publiek is zij vooral bekend als jurylid van Heel Holland Bakt.

  Toch begon ze haar tv carrière áchter de schermen waar ze eindredacteur was van o.a. Koken met Sterren, mee werkte aan populaire series als Life & Cooking, Masterchef, Mijn tent is top, Koffietijd en het tv-programma Obese. Janny is wekelijks te zien in het programma Tijd voor Max. Naast koken is ook wijn haar grote liefde, vandaar haar rol als jurylid bij Wijnvrouw van het Jaar.

 • Barbara Verbeek

  Barbara Verbeek is een duizendpoot. Zij volgde in 2001 met succes de opleidingen Register Vinoloog en daarna opleiding voor gastronoom/sommelier en trok daarna met haar diploma’s de wereld in. Zij bedacht en runde 7 jaar lang Wijnbar aan zee in Zandvoort, organiseert wijnreizen voor grote groepen naar Frankrijk, schrijft blogs en artikelen over wijn voor vakbladen en reist met haar Wijntheater door Nederland. Dit Wijntheater wordt gerund door vrouwen uit de wijnwereld en zij presenteren educatieve shows over wijn, glaswerk, oesters en allerlei culinaire producten. Dit doen zij op horecabeurzen maar ook op festivals. Barbara is presentatrice, bedenker van "Wijnvrouw van het jaar”, reist de wereld rond om mooie wijnverhalen te vinden en is al 5 jaar ambassadrice van glasfabrikant Royal Leerdam. I.s.m. met Royal Leerdam heeft zij de glazenlijn: "The Expert’s Collection” ontworpen: een glazenlijn met 5 verschillende wijnglazen voor 5 type wijn.Vorig jaar zijn daar 2 prachtige wijnkaraffen bijgekomen: de Homme en de Femme met bijbehorende koel en warmte stenen element. 

Sponsoren
 • Ayala
 • Gastvrij Rotterdam
 • GoodLIFE radio
 • MissPublicity
 • Wijntheater