Tweede nominatie Wijnvrouw van het jaar 2022 gaat naar Jolande Vos

Tweede nominatie Wijnvrouw van het jaar 2022 gaat naar Jolande Vos07 Maart 2022

Nieuwe nominatie bekendgemaakt op Wijnbeurs Wine Professional

Vandaag heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Jolande Vos aangekondigd als tweede genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2022. Dit werd bekend gemaakt tijdens de 20e editie van Wijnbeurs Wine Professional in Sofitel Legend The Grand Amsterdam door Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van de stichting. Iedere nominatie wordt gekoppeld aan een prachtig wijnmerk uit het porfolio van hoofdsponsor wijn- en gedistilleerd distributeur Walraven Sax, passend bij Wijnvrouw. De tweede nominatie stond in het teken van Mouton Cadet van het wijnhuis Baron Philippe de Rothschild. Deze gaven voor de gelegenheid een korte masterclass. Uiteindelijk, na vier nominatie rondes, vindt in september de grote finale plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. 

Juryrapport

Volgens de jury is aan de naam van haar website: 'I love food and Wine’, geen woord gelogen. Als vinoloog en receptenschrijfster weet ze op inspirerende wijze met haar website wijn en eten voor een breed publiek toegankelijk te maken. Deze wijnvrouw is veelzijdig, ondernemend, enthousiast , een doorzetter en onvermoeibaar. De jury vindt Jolande zeer ondernemend, breed georiënteerd, zeer actief in de wijnwereld en is altijd present op evenementen die er toe doen. Daarnaast is zij bescheiden en heeft altijd een stralende lach! Om deze redenen is Jolande een goede kanshebber voor de Wijnvrouw van het jaar 2022.

Over Jolanda Vos

Jolande Vos (1958) is opgeleid tot diëtist en begon haar carrière in de foodjournalistiek. Na verschillende functies in de reactie van onder andere TIP Culinair, AllerHande en tv-gidsen TeleVizier en Troskompas, schreef zij restaurant beoordelingen voor het blad 'Lekker’ en Golfmagazine. Sinds 2007 is Jolande vinoloog en in 2015 startte ze met haar online platform 'I Love Food & Wine’. Hierop inspireert zij haar lezers om lekker te koken, vergezeld door een goed, bijpassend glas wijn. In 6 jaar tijd heeft ze haar online bereik laten groeien naar 89.000 unieke bezoekers per maand door dagelijks kwalitatieve content te leveren. Foodpairing is haar lust en leven, evenals het proeven en beoordelen van wijn. Al jarenlang doet zij mee aan de Vinoloog van het Jaar-wedstrijd die wordt georganiseerd door de Vereniging Vinologen Nederland (VVN) en in 2016 won zij de Grand Prix Saint Hubert; een prestigieuze wedstrijd in blindproeven. Naast haar dagelijkse werk voor haar website schrijft Jolande de wijn-spijsrubriek van het magazine WineLife en organiseert zij culinaire wijnreizen voor de VVN en haar volgers.

Weg naar de finale

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2022 bestaat uit Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) , Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021) en Barbara Verbeek. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2022. Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

Walraven Sax

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt. Zij distribueren bekende merken als Frescobaldi, Familia Torres, Louis Roederer, Aix Rosé, Luigi Bosca, Baron Philippe de Rothschild, Joseph Drouhin, Marqués de Riscal, Gallo Family Vineyards en Amarula. Elke nominatieronde wordt gekoppeld aan een wijnmerk. Walraven Sax is trots om hoofdsponsor te zijn van Wijnvrouw van het jaar 2022. Manuela Feijoo Jimeno, Commercieel directeur Walraven Sax: "Wij zijn trots om de nieuwe wijnpartner van Wijnvrouw van het jaar te zijn. Wij zien tegenwoordig bij steeds meer van onze wijnhuizen vrouwelijke wijnmakers en veel merken en wijnen worden steeds eleganter. Dit sluit dan ook perfect aan bij Wijnvrouw van het jaar! Wij kijken uit naar een mooi partnership.”

Baron Philippe de Rothschild
De tweede nominatie van Wijnvrouw werd gekoppeld aan Mouton Cadet van het beroemde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild. In het hart van de Bordeaux, klopt hier al generaties lang het wijnhart van de beroemde familie Rothschild. Sinds 1933 wordt het familiebedrijf gemotiveerd door een constante ambitie: de beste wijnen ter wereld maken, elk in haar eigen categorie. Dat geldt zowel voor de châteaux wijnen, waaronder het beroemde Château Mouton Rothschild, als voor haar merkwijnen: Mouton Cadet, 's werelds best verkochte Bordeaux-wijn, en de Chileense wijnen Escudo Rojo en Mapu.

Terug naar overzicht
Partners
  • Bru
  • Gastvrij Rotterdam
  • MissPublicity
  • Royal Leerdam
  • Walraven Sax
  • Wijntheater