Tweede nominatie Wijnvrouw van het Jaar 2021 gaat naar Elke Wolterink

Tweede nominatie Wijnvrouw van het Jaar 2021 gaat naar Elke Wolterink18 Mei 2021

Nieuwe kanshebber nationale award bekendgemaakt bij Hotel New York


Dinsdag 18 mei heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Elke Wolterink aangekondigd als tweede genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2021. Dit werd bekendgemaakt op het terras van Hotel New York in Rotterdam door Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van de stichting. In maart werd Claudia van Dongen al genomineerd en later dit jaar worden nog twee wijnvrouwen benoemd die in september kans maken op de titel. 

Juryrapport
Volgens de jury maakt de wijnkennis en deskundigheid van Elke Wolterink haar een wijnvrouw bij uitstek. Als category manager wijn van PLUS supermarkten is zij al jarenlang (mede)verantwoordelijk voor welke wijnen Nederland drinkt. Daarnaast houdt Elke zich bezig met wijneducatie door in te zetten op de deskundigheid van de wijnadviseurs op de winkelvloer. Als wijnvrouw 'achter de schermen’ verdient zij een nationaal podium, aldus de jury van Stichting Wijnvrouw van het Jaar. Tot slot prijst de jury Elke omdat zij een wijnvrouw is die zich hard maakt voor toegankelijkheid in de wijnwereld, wat naadloos aansluit bij de waardes van de stichting.

Over Elke Wolterink
Van jongs af aan is Elke Wolterink bezig geweest met geuren. Ze verzamelde parfumflesjes en kon blind benoemen welke geuren hierin zaten. Tijdens haar studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag kreeg haar interesse in geuren een andere invulling toen zij steeds meer passie voor wijn ontwikkelde. Na het afronden van deze studie maakte ze van haar passie haar werk als inkoper wine & food bij HEMA. Inmiddels werkt Elke ruim negen jaar bij PLUS, waar zij verantwoordelijk is voor de wijnafdeling. Elke: "Ik ben er trots op dat we voor het negende jaar op rij zijn uitgeroepen tot Beste Wijn Supermarkt. Klanten waarderen het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding, maar zeker ook de deskundigheid van onze wijnadviseurs op de winkelvloer, die allemaal de WSET-opleiding hebben afgerond.” Het doel van Elke is om goede wijn toegankelijk te maken voor een breed publiek. "Daarnaast wil ik klanten inspireren om eens wat anders te proberen”, vertelt ze. "Ik maak me hard voor een breed kwalitatief aanbod, zodat er voor jong tot oud en voor iedere portemonnee heerlijke wijnen te vinden zijn.

Terug naar overzicht
Sponsoren
  • Gastvrij Rotterdam
  • MissPublicity
  • Walraven Sax
  • Wijntheater