Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 2022

Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 202220 September 2022

Winnares bekend gemaakt in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam

Vandaag heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022. De award werd feestelijk uitgereikt met een spetterende finaleshow in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Winnares Tatjana Puklavec staat aan het roer van het familiebedrijf Puklavec Wines in Slovenië. De jury koost voor Tatjana als winnares om haar ambitieuze visie, professionaliteit en toegankelijkheid. Na de uitreiking genoten gasten van wijnen uit de Walraven Wijnbar, waar de vier wijnmerken geschonken werden die de afgelopen vier nominaties hebben gesponsord. Vanuit de jaren 60 bakbrommer werd een Fruits de Mer buffet geserveerd en de oesterman liep rond om gasten te voorzien van verse oesters. Deze vierde editie van de verkiezing was wederom een geslaagd feest, op naar Wijnvrouw van het jaar 2023!

 

Jury en stemmen
Afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen genomineerd. Uit deze voorrondes kwamen vier ambitieuze vrouwen uit de Nederlandse wijnwereld naar voren. Kanshebbers voor de felbegeerde titel waren Jolande Vos, Liesette van Eijnsbergen en Rianne Ogink. De genomineerden zijn beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De jury bestond uit Barbara Verbeek, Claudia van Dongen (Wijnvrouw van het jaar 2021), Magda van der Rijst (Wijnvrouw van het jaar 2020) en Birthe van Meegeren (Wijnvrouw van het Jaar 2019). De keuze voor dit jaar was lastig, maar is uiteindelijk op Tatjana Puklavac gevallen. De jury is onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf Puklavec Wines overnam, had zij een duidelijke visie. Haar droom was om wijn over de hele wereld te verkopen en in Nederland verkrijgbaar te zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is haar met wat omwegen nu gelukt.

Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij de beste keuze voor de Wijnvrouw van het jaar 2022, waarmee Tatjana een mooie wijnreis naar Champagnehuis Louis Roederer wint. Naast het oordeel van de jury gold ook de stem van het publiek. Via de website kon worden gestemd op de genomineerden waar dit jaar voor het eerst de publieksprijs uit is voortgekomen. De 31-jarige Rianne Ogink behaalde de meeste stemmen en wint hiermee een bezoek aan het wijnhuis van Mouton Cadet in Bordeaux, waar zij op dit moment de Bachelor Vitcultuur & Oenology volgt.

Over Tatjana Puklavec
Tatjana Puklavec is geboren in Bonn in Duitsland, als dochter van een Sloveense vader en een Duitse moeder. Zij groeide op in een bourgondisch en gezellige familie. Na een wereldreis en haar studie bedrijfseconomie in München heeft Tatjana in verschillende sales en marketingfuncties bij internationale bedrijven gewerkt, kwam voor de liefde in Nederland terecht en nam in 2009 het familiebedrijf Puklavec over. Puklavec Family Wines uit Slovenië is één van de grootste wijn-producerende families van Europa. De liefde voor wijn begon in 1934, bij Martin Puklavec. Zijn visie: samen met zijn familie en lokale Sloveense boeren de allerbeste wijnen maken vanuit het wijngebied Jeruzalem Ormož. Zoon Vladimir en zijn gezin zetten met dezelfde passie de filosofie van hun (groot)vader voort. Inmiddels produceert de familie, met Tatjana aan het hoofd, vanuit twee grote wijnkelders zo'n vijf miljoen liter prijswinnende Sloveense kwaliteitswijn per jaar die naar 21 landen wereldwijd wordt geëxporteerd. De mooie, no-nonsense en betaalbare wijnen van het familiebedrijf vind je over de hele wereld, gerund vanuit een klein kantoor in Tilburg.

Terug naar overzicht
Partners
  • Bru
  • Gastvrij Rotterdam
  • MissPublicity
  • Royal Leerdam
  • Walraven Sax
  • Wijntheater