Finale Wijnvrouw van het Jaar bij Gastvrij Rotterdam Special

Finale Wijnvrouw van het Jaar bij Gastvrij Rotterdam Special25 Augustus 2020

Gastvrij Rotterdam verbindt zich als sponsor en is host van de finale voor titel Wijnvrouw van het Jaar 2020 tijdens een speciale netwerkbijeenkomst van de Rotterdamse horecabeurs.

Op dinsdag 22 september vindt de finale van de tweede verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar plaats. Eén van de vier genomineerde wijnvrouwen mag zich daarna een jaar lang 'Wijnvrouw van het jaar 2020’ noemen. De award wordt feestelijk uitgereikt in Ahoy tijdens een netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam, die zich als kersverse sponsor aan het initiatief Wijnvrouw van het Jaar verbindt.

 

Gastvrij Rotterdam

De nationale award Wijnvrouw van het Jaar gaat na het succes van 2019 haar tweede jaar in. Na een bijzonder en bewogen jaar waarin vier geweldige wijnvrouwen zijn genomineerd, vindt de finale uitreiking plaats in Rotterdam Ahoy bij de Gastvrij Rotterdam Special. De beurs in haar oorspronkelijke vorm is vanwege het coronavirus een jaar uitgesteld. Des te bijzonder dat Gastvrij Rotterdam tijdens een speciale netwerkbijeenkomst op 22 september 2020 tóch een podium voor de verkiezing biedt.

Kersverse sponsor

Sinds het eerste jaar van de Award uitreiking is sponsor Champagne Ayala betrokken. Dit champagnehuis dat in Nederland vertegenwoordigt wordt door Verbunt Verlinden is ook dit jaar partner van de verkiezing. Gastvrij Rotterdam voegt zich bij hoofdsponsor en champagnehuis Ayala als kersverse sponsor van Wijnvrouw van het Jaar en zal de komende drie jaar de finale hosten..

"Gastvrij Rotterdam heeft al vanaf haar eerste editie in 2013 een professioneel Wine & Fine Food Paviljoen op de beursvloer. Wij vinden het initiatief Wijnvrouw van het Jaar een verrijking voor de wijnwereld en bieden professionele wijnvrouwen met passie voor het vak daarom graag ook een professioneel podium. Wij zijn dan ook zeer verheugd op deze samenwerking"

Aldus Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

Jury en stemmen

Afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen genomineerd. Uit deze voorrondes kwamen vier ambitieuze vrouwen uit de Nederlandse wijnwereld naar voren. Kanshebbers voor de felbegeerde titel zijn Tjitske Brouwer, Magda van der Rijst, Anja Vondenhoff en Elise Moeskops. De genomineerden worden beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De jury bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Janny van der Heijden, Heleen Boom en Birthe van Meegeren (Wijnvrouw van het Jaar 2019).

Naast het oordeel van de jury, geldt ook de stem van het publiek.  Via de compleet vernieuwde website www.wijnvrouwvanhetjaar.nl is het mogelijk om te stemmen op een van de vier genomineerden.

Bekijk het gehele persbericht in de Online Pressroom van MissPublicity hier

Terug naar overzicht
Partners
  • Bru
  • Gastvrij Rotterdam
  • MissPublicity
  • Royal Leerdam
  • Walraven Sax
  • Wijntheater