Derde nominatie Wijnvrouw van het Jaar 2021 gaat naar Nadien de Visser

Derde nominatie Wijnvrouw van het Jaar 2021 gaat naar Nadien de Visser29 Juni 2021

Nieuwe kanshebber nationale award bekendgemaakt bij landgoed de Salentein

Vandaag heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Nadien de Visser aangekondigd als derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2021. Dit werd bekendgemaakt op het terras van landgoed de Salentein in Nijkerk door Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van de stichting. Eerder dit jaar, in maart werd Claudia van Dongen al genomineerd en afgelopen mei was dit Elke Wolterink. Woensdag 25 Augustus wordt de laatste Wijnvrouw van het Jaar benoemd die in september kans maakt op de titel. 

Juryrapport
De jury sprak lovend over Nadien de Visser en zien haar als een frisse en vernieuwende wind in de wijnwereld. Ze is veelzijdig, ondernemend, verrassend heeft kennis van zaken.

Ze geeft verschillende wijncursussen op verschillende niveaus, doet zelf WSET, is creatief en creëert nieuw wijnwerk voor zichzelf waarbij ze uitgaat van waar de markt om vraagt. Ze is overtuigd gericht op educatie op een grappige en frisse manier.

Over Nadien de Visser
Nadien heeft in 2018 haar vaste baan opgezegd om full-time voor zich zelf te gaan beginnen in de wijnwereld. Ze begon de wijnopleiding WSET en heeft deze ondertussen met succes afgerond. In 2016 startte ze Le Club des Vins waar ze zich verhuurt als tekstschrijfster maar Nadien verkoopt ook vanuit haar fanshop wijnplattegronden, ansichtkaarten met wijnteksten, bijzondere proefboekjes, wijnsweaters en allerlei andere wijn hebbedingen.

Tijdens de eerste lockdown bedacht ze le Clubs Academy. Hier worden examentrainingen voor bijna alle SDEN en WSET cursussen aangeboden. Dit is een online leeromgeving waar je veel vragen kunt oefenen. Ze schrijft op freelance basis teksten voor wijnimporteurs en wijnwinkels. Daarnaast startte ze vorig jaar met sommelier Jan -Jaap Altenburg een podcast over wijn, deze heeft al meer dan 80.000 downloads.

Weg naar de finale
De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2021 bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Janny van der Heiden, Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) en Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020). Na deze zomer nomineren zij de laatste wijnvrouw. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2021. Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

Terug naar overzicht
Partners
  • Bru
  • Gastvrij Rotterdam
  • MissPublicity
  • Royal Leerdam
  • Walraven Sax
  • Wijntheater